• 30/05/2019 19:30 h Llibreria Aqualata (c/ Sant Josep, 14 - Igualada)

  Presentació de Brida de Jordi Mas, ed. Godall

  A la Llibreria Aqualata (c/ Sant Josep, 14 - Igualada)

  30/05/2019 a la Llibreria Aqualata a les 19:30
  Presentació del llibre Brida de Jordi Mas López, ed. Godall i lectura de poemes
  Amb la presència de l'autor

  Brida proposa un viatge que no s’inicia pas per cap afany aventurer o desig de conquesta, sinó per la constatació dels límits la paraula i, per tant, de la pròpia identitat. Expulsada de si mateixa, la veu poètica avança sense brúixola, exposada als dilemes que contínuament li planteja el món que li ha tocat viure, amb l’esperança, no tant d’arribar a cap lloc concret, sinó de descobrir com establir una relació creativa amb l’Altre des de l’exili inherent a la condició humana. D’aquí l’heterogeneïtat del volum, que, per respondre la qüestió ètica —i, al capdavall, estètica— que planteja, recorre a un seguit de formes diverses que van des del renga o poema encadenat i els haikus fins a les tirades de decasíl·labs, els poemes en prosa i, fins i tot, la prosa a seques, més aviat narrativa o reflexiva, amb la voluntat de situar el discurs poètic al límit de les seves pròpies possibilitats.

  Jordi Mas (Santa Coloma de Queralt, 1972) ha publicat els llibres de poemes Autoretrat amb esfinxHorus al desertSema (XXIX Premi Senyoriu d’Ausiàs March), Arpa de boca (amb il·lustracions de Marcia Yáñez) i Febrer (LXIII Premi Octubre de Poesia, amb fotografies de Marcelo Aurelio). Ha traduït diverses obres literàries, tant clàssiques com contemporànies, del japonès al català. Com a professor de la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, on imparteix classes de llengua i literatura japonesa, ha publicat el volum Josep Maria Junoy i Joan Salvat-Papasseit: dues aproximacions a l’haiku i diversos articles acadèmics centrats, principalment, en el conreu de formes poètiques japoneses en català. Ha editat, també, els volums col·lectius La tanka catalana i L’haiku en llengua catalana.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto