• UN SOMNI PER ALS MEUS FILLS (FIL D'ARIADNA 38)

    LAPORTA, JOAN ANGLE EDITORIAL Ref. 9788492758838 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Una obra que resumeix de forma exhaustiva i didàctica tots els orígens i els fonaments de la teoria republicanistaEl politòleg i filòsof irlandès Philip Pettit exposa en aquesta obra el seu concepte de republicanisme entès com a teoria que recull la tradició de filòsofs de l’antiguitat com ara Plató...
    Ample: 145 cm Llarg: 230 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc. Consultar termini d'entrega
    19,90 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-92758-83-8
    • Data d'edició : 01/06/2010
    • Any d'edició : 2010
    • Idioma : Catalán
    • Autors : LAPORTA, JOAN
    • Traductors : SICART PEREA, SARA/GORGORI, ROSÓ
    • Nº de pàgines : 384
    • Col·lecció : EL FIL D'ARIADNA
    • Nº de col·lecció : 39
    Una obra que resumeix de forma exhaustiva i didàctica tots els orígens i els fonaments de la teoria republicanista

    El politòleg i filòsof irlandès Philip Pettit exposa en aquesta obra el seu concepte de republicanisme entès com a teoria que recull la tradició de filòsofs de l’antiguitat com ara Plató i que s’enriqueix amb les aportacions de pensadors de la Il·lustració com ara Hobbes i Rousseau i amb el llegat de les noves democràcies sorgides a finals del segle XX.

    Pettit expressa la necessitat d’aconseguir una llibertat plena i de lluitar contra la dominació, ja sigui d’una persona sobre una altra, d’una classe social sobre una altra o d’un poble sobre un altre. I és per això que advoca per arribar a una situació de no-dominació, un concepte que considera com un ideal polític essencial i que contrasta amb la concepció de la llibertat com a no-interferència pròpia del liberalisme.

    La llibertat com a no-dominació, segons Pettit, implica a més una concepció de la democràcia en què els ciutadans han de deixar de consentir per posar-se a qüestionar. En aquest sentit, l’autor considera fonamental que els qui governen no facin tot el que els digui el poble, sinó que aquest sempre pugui posar en qüestió qualsevol mesura que porti a terme el govern. La societat ha de mantenir una contínua vigilància, diu Pettit, i això constitueix el preu de la llibertat republicana.



    Philip Pettit

    Nascut a Irlanda el 1945 va ser durant molts anys professor de Teoria Social i Política a la Research School of Social Sciences de l'Australian National University, a Canberra, i de Filosofia a la Columbia University de Nova York. Actualment és catedràtic Laurence Rockefeller de Ciències Polítiques i Valors Humans a la Universitat de Princeton. Entre els seus llibres val la pena destacar Una teoría de la libertad: de la psicología a la acción política, The Common Mind: An Essay on Psychology, Society and Politics (1993), Not Just Deserts: A Republican Theory of Criminal Justice (1990, amb John Braithwaite) i Examen a Zapatero: balance del gobierno socialista.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.